Osrednja vsebina
360 pogled številka
Telefonska številka
Informacije
07 39 16 700
Prikaz za slabovidne
Facebook profil

Navigacija

Navigacija

Info

Obvestilo za javnost

V Zdravstvenem domu Novo mesto je pričela delovati splošna ambulanta za neopredeljene zavarovane osebe.
Od 5.2.2024 dalje se lahko pacienti nad 19 let starosti, ki ste ostali brez izbranega osebnega zdravnika, opredelite v ambulanti za neopredeljene zavarovane osebe. Zdravstveno osebje vas bo začasno opredelilo na omenjeno ambulanto, kjer boste lahko opredeljeni do trenutka, ko si boste našli novega izbranega zdravnika.
Zapri

Svit Dora Zora

SVIT je preventivni zdravstveni program, ki je namenjen preprečevanju in zgodnjemu odkrivanju predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki. Vključuje moške in ženske med 50. in 74. letom starosti, ki so k sodelovanju vabljeni na vsaki 2 leti.

ZORA je preventivni program za odkrivanje predrakavih in zgodnjih rakavih sprememb na materničnem vratu. To pomeni, da v sklopu programa ZORA ginekologi s pregledovanjem zdravih žensk pravočasno odkrijejo tiste, ki imajo predstopnjo ali začetno stopnjo raka materničnega vratu. Vključuje vse ženske stare med 20 in 64 let, ki so k sodelovanju vabljene vsaka 3 leta.

DORA je organiziran populacijski program za zgodnje odkrivanje raka dojk. Cilj presejalnega programa je zmanjšanje umrljivosti za rakom dojk med ženskami v ciljni populaciji za 25 do 30 odstotkov. V program so prostovoljno vključene vse ženske med 50. in 69. letom starosti, ki so vsaki dve leti povabljene na presejalno mamografijo, t. j. rentgensko slikanje dojk.

Več o samih programih si lahko preberete s klikom na spodnje povezave:
V Zdravstveno vzgojnem centru imamo tudi SVITOVO PODPORO, kjer lahko posamezniki pridobivajo informacije o nacionalnem preventivnem programu SVIT. Na info točko se lahko obrnete vsak delovni dan med 8:00 in 13:00 uro, po telefoun ali elektronski pošti. Za individualni posvet pa se je potrebno predhodno naročiti.

Kontakt

Aleksandra ŠKEDELJ STRBAD,
Tel.: 07 39 16 766,
E-naslov: aleksandra.skedelj@zd-nm.si

Nika STANIŠA,
Tel.: 07 39 16 832,
E-naslov: nika.stanisa@zd-nm.si
 

Natisni
Dekorativni element
85+LET IZKUŠENJ
Dekorativni element
68ZDRAVNIKOV
Dekorativni element
336VSI ZAPOSLENI
Dekorativni element
21ODDELKOV
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti