Osrednja vsebina
360 pogled številka
Telefonska številka
Informacije
07 39 16 700
Prikaz za slabovidne
Facebook profil

Navigacija

Navigacija

Info

Obvestilo za javnost

V Zdravstvenem domu Novo mesto je pričela delovati splošna ambulanta za neopredeljene zavarovane osebe.
Od 5.2.2024 dalje se lahko pacienti nad 19 let starosti, ki ste ostali brez izbranega osebnega zdravnika, opredelite v ambulanti za neopredeljene zavarovane osebe. Zdravstveno osebje vas bo začasno opredelilo na omenjeno ambulanto, kjer boste lahko opredeljeni do trenutka, ko si boste našli novega izbranega zdravnika.
Zapri

Priprava na porod in starševstvo

V Zdravstveno vzgojnem centru izvajamo delavnico Šole za starše. Program je brezplačen in ga izvajamo vsak mesec v naprej objavljenih terminih.

Šolo za starše delimo v dva sklopa.

Prvi sklop (zgodnja nosečnost) je namenjen ženskam in njihovim partnerjem v prvih mesecih nosečnosti. Vključuje predavanja o zdravem življenjskem slogu v času nosečnosti, pravilni skrbi za ustno votlino pri nosečnicah in otrocih ter telesni vadbi. Trenutno ta sklop izvajamo na daljavo (preko programa Zoom), zato so potrebne prijave.

Drugi sklop (priprava na porod) pa je namenjen nosečnicam in njihovim partnerjem v zadnjih mesecih nosečnosti. Zajema predavanje o pripravi na porod, matičnih celicah, napotke in prikaz nege otroka, pripravo na dojenje, temeljni postopki oživljanja otrok in predavanje psihologa. Ta predavanja izvajamo v živo v naši ustanovi in prijave niso potrebne. Po koncu predavanja na temo porod izdamo tudi potrdilo za spremljevalce pri porodu, v kolikor ga potrebujete.

Več o vsebinah iz predavanj si lahko preberete tudi v naših zloženkah
 

Kontakti

Tel.: 07 39 16 755
E-naslov: solazastarse@zd-nm.si
 

Natisni
Dekorativni element
85+LET IZKUŠENJ
Dekorativni element
68ZDRAVNIKOV
Dekorativni element
336VSI ZAPOSLENI
Dekorativni element
21ODDELKOV
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti