Osrednja vsebina
Informacije
07 39 16 700
Prikaz za slabovidne

Nujna medicinska pomoč

Nujna medicinska pomoč

V sklopu nujne medicinske pomoči imamo organizirano prehostiptalno enoto, katere vodja je Milena Vidmar Romič, dr. med. spec. spl. med.

Nujna medicinska pomoč (NMP) je izvajanje nujnih ukrepov zdravnika in njegove ekipe pri osebi, ki je zaradi bolezni ali poškodbe neposredno vitalno ogrožena oziroma pri kateri bi glede na bolezenske znake v kratkem času lahko prišlo do take ogroženosti.

Služba NMP je namenjena bolnikom/poškodovancem v nujnih stanjih, ki jih določajo pravila obveznega zdravstvenega zavarovanja (103. člen). Nujna medicinska pomoč je namenjena bolnikom/poškodovancem, ki zdravniško pomoč potrebujejo takoj.

NMP je organizirana 24 ur dnevno in se glede na zdravstveno stanje bolnika izvaja: 
  • na terenu kot nujni obisk ekipe prehospitalne enote
V delo službe NMP se poleg redno zaposlenih zdravnikov vključujejo tudi drugi zdravniki splošne medicine.

Če zahtevate hišni obisk za zdravstveno stanje, za katerega zdravnik presodi, da ne spada v nujno zdravljenje, je taka storitev samoplačniška. Tudi zdravila, ki vam jih zdravnik v takem primeru predpiše, se izda na beli recept in jih v celoti plačate sami.

Nujna medicinska pomoč ni namenjena:
  • za zdravljenje stanj, ki niso nujna,
  • za predpisovanje zdravil, ki jih redno jemljete, 
  • za izdajo napotnic za naročene preglede.
V zgoraj navedenih primerih se obrnite na osebnega zdravnika ali zdravnika, ki ga nadomešča. Osebni zdravnik vas najbolje pozna, ima vpogled v vašo zdravstveno dokumentacijo in pristojnosti, da vas zdravi in usmerja pri zdravljenju.

Natisni
85+LET IZKUŠENJ
73ZDRAVNIKOV
328VSI ZAPOSLENI
21ODDELKOV
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti